Partners

 
Wings Of Support
Wij zijn Wings Of Support (WoS) erg dankbaar voor het feit dat zij wederom een lang gekoesterde wens in vervulling heeft doen gaan, door ons snoezelruimteproject volledig te financieren. De nieuwe snoezelruimte betekent een heel mooie en kostbare aanwinst voor de dagbesteding van onze kinderen met meervoudige beperking.
 
Met WoS heeft de Mr.Huber Stichting al jaren een heel mooie relatie die wij als instelling diep koesteren. Bijna op alle fronten zijn ze ingesprongen met ondersteuning, zowel in natura als in contanten. Hiermee brengen zij licht in het leven van onze kinderen in nood.
 
Waar wij van zo’n nieuwe snoezelruimte droomden hebben zij deze wens voor ons tot werkelijkheid gemaakt!
 
Geschiedenis met WoS
WoS heeft door de jaren heen ook ondersteuning geboden om enkele diensten z.a. de Technische Dienst, de Hubstina School, de Opvang en de Wasserij te helpen ontwikkelen. Nadat de Technische Dienst al opgezet was moest deze dienst voorzien worden van de nodige technische apparaten en gereedschappen.Ook was het van eminent belang dat de technische medewerkers scholing/training kregen. WoS maakte mogelijk dat de heer Kenneth Sadimerta een maand lang bij Stichting Welzijn Zorg in Nederland stage kon lopen, alwaar hij meer kennis heeft mogen opdoen in het repareren en assembleren van rolstoelen. Deze investeringen heeft ertoe geleid dat onze Technische Dienst, heden ten dage, een van de belangrijkste poten van de stichting is geworden. Alle andere diensten maken heel dankbaar en nuttig gebruik van deze dienst, want de Stichting bespaart hiermee ontzettend veel geld, omdat deze dienst de renovaties en verbouwingen in het gebouw doet, de hulpmiddelen repareert en aanpast. Daarnaast zorgt deze poot ook voor het onderhoud van alle rolstoelbussen.
 
De Wasserij werd voorzien van 3 goede naaimachines waardoor deze dienst ook de matrassen van de kinderen overtrekt en de zittingen van de rolstoelen. Wat wij ook merken dat ook collega instellingen z.a. Huize Betheljada en Stichting Prasoro een beroep op ons doen om hun matrassen te overtrekken. Van de KLM dekens die wij uit de hulpgoederen ontvangen maakt deze dienst mooie hoeslakens.
 
De Hubstinaschool kreeg een nieuw kantoor eveneens gebouwd door onze eigen Technische Dienst waar wij erg trots op zijn. De school wordt ook regelmatig voorzien van ontwikkelingsmateriaal en speelgoed.
 
De Opvang mocht jaren terug nieuwe kinderbedden voor de slaapkamers aanschaffen. Zij maakt heel dankbaar gebruik van de hulpgoederen die o.l.v. Kitty en Sas worden ingezameld. Deze hulpgoederen bestaan uit: kleding schoeisel, knuffels, speelgoed, incontinentie materiaal, wegwerp handschoenen, beddengoed, snoep, schrijfgerei etc. Uit de hulpgoederen worden de behoeftige kinderen dan voorzien van een passende schoen en kleding. Niet alleen de kids zijn happy met deze ondersteuning maar ook voor ons als werkers maakt het werken stukje makkelijker en prettiger.
 
Als klap op de vuurpijl kregen wij in 2016 een volledig ingerichte Snoezelruimte. Een kroonjuweel voor onze kinderen. Gran Tangi WoS Crew!!!!
 
WoS, Huber Stichting loves u very much!!!
 
Saliema Jahangier
 
UTSN
Wij zijn het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland en de Nederlandse Ambassade in Suriname zeer erkentelijk voor de bijdrage die zij hebben geleverd middels hun Twinningproject.
 
Een Twinningproject kan niet zonder Twinningpartner en daarvoor willen wij Betuwe WereldWijd uit Nederland hartelijk danken. In de vorm van Tools4Change Suriname waren zij onze samenwerkingspartner gedurende de hele looptijd. UTSN Suriname heeft diverse mooie projecten uitgevoerd, welke allen een positieve bijdrage aan de Surinaamse maatschappij hebben geleverd.
 
Door deze fantastische bijdrage heeft de Mr. Huber Stichting op facilitair-, technisch-, pedagogisch- en organisatorisch vlak een flinke impuls gekregen. Wij mochten containers uit Nederland ontvangen met diverse rolstoelen, hulpmiddelen, gereedschappen en fietsen. Natuurlijk hebben wij met deze gift gezorgd voor onze kinderen,maar ook hebben wij onze hulpgoederen- en rolstoelbank alsmede fietsverhuur flink kunnen uitbreiden. Dit is erg belangrijk voor ons om zelfvoorzienend te worden/ blijven.
 
Daarnaast zijn onze medewerkers getraind op technisch-, marketing-, organisatorisch- en pedagogisch gebied, met het gevolg dat onze medewerkers nu meer weten over verschillende ziektebeelden en gedragingen, maar ook meer procesmatig werken. Verder hebben zij geleerd dat naast fietsen en rolstoelen repareren, ook de verkoop van de hulgoederen, fietsen en benodigdheden belangrijk is en dat wij ons onderscheiden door een persoonlijke benadering, een uniek karakter, zorg op maat en klantvriendelijkheid bijvoorbeeld.
 
Onze dankbaarheid is groot en wij hopen op een voortzetting van onze samenwerking. Het genoemde project is eind november 2016 afgerond, na een looptijd van 2,5 jaar. Kort na het afronden van dit mooie project hebben wij wederom een bijdrage ontvangen van de Nederlandse Ambassadeur, dhr. Ernst Noorman. Hij heeft ons 4 mooie rolstoelen geschonken ten behoeve van de Rolstoelbank.
 
Gran Tangi ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland!