Voogdij

De voogdij is de oudste pijler van onze organisatie en neemt ook na het uitbreiden van onze activiteiten, nog steeds een centrale plaats in. Dit was het centrale doel waarvoor Mr. Cees Huber in 1985 het initiatief voor deze stichting heeft genomen.

Voordat deze stichting werd opgericht, bestond er namelijk geen instantie die de voogdij over minderjarigen kon of wilde overnemen, de Surinaamse overheid voorzag namelijk niet in deze behoefte.

Gelukkig heeft Mr. Cees Huber er voor z’n overlijden nog voor kunnen zorgen dat er het initiatief werd genomen voor een organisatie die de voogdij over een kind kon overnemen nadat de ouders uit de ouderlijke macht waren gezet. Dat betekent in de praktijk dus dat de stichting de wettelijke vertegenwoordiger wordt van het kind totdat het meerderjarig is, de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt en er alles aan doet om het de kansen te bieden die het verdient. Het is onze wens en ons doel om ze op te zien groeien tot volwassen mensen die over alle mogelijkheden beschikken om een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren.

Een vooruitzicht op een goed leven, daar heeft ieder kind recht op en dat heeft de Mr. Huber Stichting al voor vele kinderen kunnen waarborgen. Op dit moment is zij de voogd over 28 jongens en meisjes. Een deel van hen woont in een tehuis, pleeggezin of internaat. Als wettelijke vertegenwoordiger onderhoudt onze organisatie uiteraard intensief contact met zowel de kinderen zelf als ook met hun opvoeders – zodat niets een gezond en gelukkig leven, boordevol kansen, hen nog in de weg hoeft te staan.

Maar als u onze kinderen echt wilt leren kennen, zou u gewoon eens een gezellige dag met ze op pad moeten gaan!